LR ambasadoje Paryžiuje Europos paveldo dienų vykusiame renginyje buvo pristatyta Lietuvos maisto pramonės įmonių gaminama produkcija, kuria mielai vaišinosi susirinkę svečiai. Su itin dideliu susidomėjimu lankytojai ragavo UAB „Choco group“ skirtingo skonio šokoladų, UAB „Gudobelė“ duonos traškučių „Bon Chance“, UAB „Kėdainių konservų fabriko“ užtepėlių, UAB „Ekofrisa“ sveikuoliškų grikių batonėlių, UAB „Geld Baltic“ liofilizuotų uogų, UAB „Cerera food“ kukurūzų bei sausų pusryčių, UAB „Lašų duona“ keptos duonos, grikių miltų šakočio, UAB „Vita ir ko“ sviestinių sausainių bei tradicinių naminių šventinių grybukų, UAB „Miltonas“ - „Linksmieji grybukai“ ypatingo dėmesio sulaukė iš mažųjų šventės lankytojų. Taip pat renginyje buvo pristatomos ir ragaujamos UAB „Biovela“ gaminamos „Kabanossi“ dešrelės, UAB „Javinė“ pasiūlyta gaminama produkcija - naujo skonio bei naujo ženklo „Finday snacks“ javinukai, UAB „ZMFOOD“ riešutai luobelėje labai tiko prie „Kalnapilio“ nealkoholinio alaus. UAB „Gusania“ daržovių traškučiai sudomino ne vieną lankytoją, taip pat dėmesį patraukė ir unikalaus skonio Pakruojo dvaro Spirito gamyklos gaminamos trauktinės su geografine nuoroda. Nei vieno abejingo lankytojo nepaliko ir AB „Žemaitijos pienas“ kietasis sūris „Džiugas“ – jis puikiai derėjo su „Šerkšno medus“ gaminamu skirtingų skonių medumi.
Renginio lankytojų laukė ir kitos edukacinės staigmenos - ambasados lankytojai turėjo unikalią galimybę susipažinti su Lietuvos diplomatinės atstovybės ir dvišalių diplomatinių santykių istorija, pakeliauti po M. K. Čiurlionio kūrybos pasaulį virtualios realybės filme „Angelų takais“, paklausyti M. K. Čiurlionio ir jo žmonos laiškų skaitymų, nukėlusių į XIX a., kuomet garsaus prancūzų kompozitoriaus Ernesto Šosono rezidencija – dabartinis ambasados pastatas – garsėjo kaip vienas žymiausių Paryžiaus kultūrinių salonų.
VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra džiaugiasi galėjusi prisidėti prie šio renginio, suorganizuodama lietuviškos produkcijos pristatymą.
Nuotraukos Ludo Segers