Nauji www.kaimasinamus.lt pardavėjai

Šį pavasarį prie elektroninės prekybos platformos prisijungė 7 nauji pardavėjai: 2 grybų ūkiai, 2 uogų juostelių gamintojai, 1 šparagų ūkis, 1 arbatų iš vaistinių augalų gamintojas ir mišrus šeimos ūkis, kuris www.kaimasinamus.lt  pirkėjams siūlo kaimiškus vištų kiaušinius.

Mėtos Namai įkūrėja – Jūratė renka vaistažoles įvairiausiose Lietuvos vietovėse: Labanoro girioje, raistuose, ir miškeliuose, kurie yra pakankamai toli nuo didelių miestų.

Pasak moters, Lietuvos gamta yra ne tik nuostabaus grožio, bet ir turtinga galybe arbatai tinkamų žolių, kurios pasižymi gausybe gydomųjų savybių. „Kruopščiai išdžiovintos jos laukia kol galės atsidurti kiekvieno jūsų puodelyje. Viskas natūralu ir rankų darbo!“ – šypsosi „Mėtos namų“ įkūrėja.

Arbatžoles rasite - https://kaimasinamus.lt/ukininkai-gamintojai/183-metos-namai

2hektarai - tai mažas šeimos ūkis, įsikūręs dvejų hektarų plote vienkiemyje apsuptame nuostabios gamtos Kupiškio rajone. Ūkyje tvariai auginami gurmaniški grybai kiekvieno stalui.

Ūkyje siūlomi švieži, kokybiški ir su rūpestingai užauginti gurmaniški grybai: Liūto karčiai (Lion’s mane), Rožinės ir Pilkosios kreivabūdės (Pink/Grey Oyster).

„Auginant grybus patalpoje, jiems reikalingas tam tikras klimatas, tad jo sukūrimui bei palaikymui visada renkamės atsinaujinančius energijos šaltinius, tokios kaip saulės energija ir biokuras. Nuo pat pirmos dienos stengiamės vadovautis „zero waste” principu. Didžioji dalis grybų yra auginami talpose, kurios gali būti naudojamos vėl ir vėl, tokiu būdu išvengiame begalės vienkartinio plastiko naudojimo,“ – pasakoja ūkininkė Agnė. 

Šviežių grybų galima užsisakyti čia: https://kaimasinamus.lt/ukininkai-gamintojai/179-2hektarai

Gaurės uogos – Macijauskų šeimos ūkis. Pirmasis šeimoje ūkininkauti pradėjo tėtis, bet prie jo greitai prisijungė ir vaikai - Indrė, Audrius ir Mindaugas bei jų antrosios pusės. 

Visa šeima kartu puoselėja „Gaurės uogos“ prekinį ženklą ir iš ūkio užauginto derliaus gaminama produkcija – džiovintas vaisių bei uogų juosteles, spaudžia sultis. Pagaminta produkcija 100 proc. natūrali, be konservantų ir pridėtinio cukraus. 

Šiuo metu Gaurės uogos siūlo paragauti vaisinių juostelių, kurios džiovinamos neaukštoje temperatūroje. Ši technologija padeda išlaikyti visas vertingas medžiagas. Juostelėse gausu vitaminų: C, B grupės, E, K, PP, folio rūgšties, taip pat sudėtyje yra ir mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, magnio, geležies, fosforo, cinko, vario, seleno), antioksidantų bei skaidulų – https://kaimasinamus.lt/ukininkai-gamintojai/182-gaures-uogos
Sezono metu galima įsigyti smidrų, juodųjų ar raudonųjų serbentų, aronijų, sausmedžio uogų, moliūgų.

Namai be dūmų yra mišrus ūkis auginantis mėsines avis, vištas dedekles, grūdus bei daržoves. „Savo ūkyje naudojame tik natūralias trąšas (mėšlą, žolių raugus ir pan.), save pristatome kaip ūkį be chemijos,"- pasakoja ūkio šeimininkas Algirdas.

Ūkyje vadovaujamasi gamtinės žemdirbystės principais.

Ūkis siūlo kaimiškus vištų kiaušinius https://kaimasinamus.lt/ukininkai-gamintojai/186-namai-be-dumu

Šparagų Namai - tai prieš porą metų įkurtas šeimos ūkis, kuriame auga smidrai ir Šitake grybai. Ūkio įkūrėja Vidmantė yra užaugusi kaime ir visada jautusi poreikį pati užauginti maisto savo šeimai.
Ūkio tikslas paprastas – šviežias ir kokybiškas maistas tiesiai ant Jūsų stalo. „Smidrus ir Šitake grybus auginame su meile ir didele atsakomybe!“ – sako Šparagų namų įkūrėja.
Šviežių šparagų sezonas jau prasidėjo https://kaimasinamus.lt/ukininkai-gamintojai/187-sparagu-namai

Rūtų Daržas – šeimos verslas įsikūręs Varėnos rajone prieš penkerius metus.

Ūkyje auga uogos, vaisiai ir daržovės. Šalia esančiame miške renkamos miško gėrybės. Viskas kas užauginta ar surinkta džiovinama neaukštoje - 40° temperatūroje.

„Vaisių ir uogų juostelės be cukraus, prieskoniai be druskos, medus ir arbata - tai mūsų ūkio produktai. Nenaudojame jokių pridėtinių kvapų ir dažų. Tyrių nekaitiname, o džioviname - tai mūsų džiovintų juostelių išskirtinumas,“ – pasakoja ūkio šeimininkas Marius. Vasarą, kai viskas auga ir dera, ūkis kviečia atvykti, pasižvalgyti ir įsigyti siūlomų gėrybių.

Visas ūkio siūlomas gėrybes rasite čia https://kaimasinamus.lt/ukininkai-gamintojai/184-seimos-ukis-rutu-darzas

Grybų grybai – Gražvydo Suslovičiaus įkurtas grybų rojus Klevečkinės kaime, Panevėžio r. Ūkis nėra didelis, nes grybai nereikalauja daug vietos.

„Skirtingai nei daugelis pradėjome ne nuo sezoninio auginimo lauke ant įskiepytų rąstelių, o nuo auginimo patalpoje, ant specialiai paruoštų briketų su grybiena, kur derlius pjaunamas ištisus metus”, – pasakoja ūkininkas.

Šitaki lengvai randa vietą lietuviškoje virtuvėje, nes tinka visiems tradiciniams grybų ruošimo būdams. „Šie grybai gali būti naudojami net ir termiškai neapdoroti. Jie paskanins sriubą, salotas, keptus ir virtus patiekalus, makaronus, troškinius – tai tobulas baltymų šaltinis,”– informacija dalijasi Gražvydas.

Ūkis visada turi šviežių grybų https://kaimasinamus.lt/ukininkai-gamintojai/185-grybu-grybai