Maistas iš ateities

Sveiki, skanūs ir maistingi užkandžiai iš džiovintų svirplių —  taip save pristato UAB „Acheta“. Pokalbis parodoje „Inno panorama“ apie inovatyvius produktus su Donatu Glušausku, įmonės direktoriumi. Jo įsitikinimu, svirpliai yra ateities maisto pasirinkimas. Jis yra skanus ir sveikas maistas, kurio gamyba tausoja gamtą.

Veiklą įmonė pradėjo dar 2018 m. norėdami kurti pažangų bei tvarų verslą Lietuvoje. UAB „Acheta“ – šeimos verslas. Netikėtai užgimusi idėja virto sėkmingu dviejų brolių – Donato ir Mariaus verslu. Visu svirplių auginimo ir produktų gamybos procesu rūpinasi patys broliai, tad kiekvienai smulkmenai skiria didžiausią savo rūpestį.
 

Auginant ir apdorojant svirplius pasitelkia pažangiausias technologijas, kurių dėka maksimaliai išsaugomos svirpliuose esančios maistingosios medžiagos. Be abėjo nepamiršta ir skonio! UAB „Acheta“ siekia, jog jų produkcija būtų įvairi — asortimente rasite natūralaus,  pikantiško ir net egzotiško skonio produktų.

Pasak UAB „Acheta“ atstovų, fermos svirpliai maitinami tik specialiu iš ekologiškų grūdų Suomijoje pagamintu pašaru. Ypatingą dėmėsį skiria optimaliems aplinkos drėgmės ir temperatūros rodikliams užtikrinti auginimo patalpose. Dėka ypatingo rūpesčio net mažiausioms smulkmenoms, pagamintuose svirplių produktuose yra net iki 65% baltymų.