![](/thumbs/kaimoverslas/bendradarbiavimas/elaine-casap-qgHGDbbSNm8-unsplash.jpg)
Gerosios praktikos sklaidos seminaras apie vietos maisto sistemas bendruomenėms
Vasario 25 d. vyko nuotolinis gerosios praktikos sklaidos seminaras „Vietos maisto sistemos kūrimo svarba plėtojant kaimo vietoves“. Jį organizavo VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros („ZUA“) Socialinio bendradarbiavimo skatinimo skyrius. Seminare dalyvavo kaimo bendruomeninių organizacijų ir vietos veiklos grupių nariai, ūkininkai bei kiti kaimo plėtros dalyviai.
Sveikinimo žodį tarusi Agentūros direktoriaus pavaduotoja Eglė Griniūtė pažymėjo, kad vietos maisto sistema yra naujas reiškinys Lietuvoje.
„Minėta sistema gali padėti spręsti kaimo vietovių socialines, ekonomines ir, šiuo laikotarpiu tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje ypač aktualias, aplinkosaugines problemas, taip pat užtikrinti kaimo vietovių darnų vystymąsi, padidinti kaimo bendruomenių atsparumą įvairioms krizėmis“, – teigė E. Griniūtė, pabrėždama ir minėtos sistemos galimybių pasinaudojimo svarbą. Jomis, bendradarbiaudamos su savivaldybių administracijomis, vietos ūkininkais, pasinaudoti gali kaimo bendruomenės ir vietos veiklos grupės.