Trumposios tiekimo grandinės: darbas kartu duoda puikius rezultatus
„Smulkieji gamintojai privalo bendradarbiauti – dirbti kartu surėmę pečius“, – įsitikinęs Varėnos rajone Norvydiškių kaime ožkas auginantis sūrininkas Valdas Kavaliauskas. Vasario 26 d. Dargužių amatų centre VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros surengtame seminare „Sveikesnis maistas – geresnis gyvenimas“ savo patirtimi apie sūrių gamybą bei pardavimo būdus dalijosi V. Kavaliauskas.
Renginyje apie vietines maisto sistemas: savivaldos, bendruomenės bei trumpųjų tiekimo grandinių dalyvių bendradarbiavimą, nacionalinę bei ES paramą trumposioms tiekimo grandinėms organizuoti, plėtoti socialinius verslus kalbėjo ir mokslininkai, ir viešojo sektoriaus institucijų atstovai, ir patys gamintojai.
Akiratyje – vartotojų įpročių formavimas
Pasak Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Bioekonomikos plėtros fakulteto Verslo ir kaimo vystymosi tyrimų instituto profesorės dr. Vilmos Atkočiūnienės, šiuo metu maisto produktų pirkimas iš vietos ūkininkų yra tik epizodinis. „Dažniausiai perka edukuotas pirkėjas, turintis aukštas pajamas, –pastebėjo profesorė. – Bet vietinio maisto sistema turėtų aprūpinti visus gyventojus kasdien“.